Читај ми!

Остави све и читај, нови циклус

Емисија "Остави све и читај" и у новој сезони позива и апелује на важност читања у условима све присутније медијске и друштвене маргинализације књиге, културе и образовања.

Пажљиво изабрани саговорници из различитих области уметности и науке подсећају на значај књиге и читања у савременом друштву анализирајући наш однос према прошлости и култури сећања; према стваралаштву и уметничком ангажману; архитектонском наслеђу и актуелном урбаном окружењу; као и наш однос према језику и речима у књижевности и у јавном простору. Свака емисија из новог циклуса серијала Остави све и читај прилика је да се чују усамљени гласови академика, професора и уметника (Дубравка Стојановић, Душан Ковачевић, Андреј Јосифовски, Милица Краљ, Миодраг Табачки) којима је књига животно опредељење и извор сталне инспирације.

Нову сезону серијала Остави све и читај отвара разговор са Слободаном Малдинијем, архитектом, теоретичарем и писцем. Аутор Енциклопедије архитектуре, Историје српске уметности од 18. до 21. века, Речника брендирања, Порно и панк неоархитектуре и више прозних књига, Слободан Малдини говори о месту књиге у нашем друштву некад и сад, о самосталним издавачким подухватима и објављивању капиталних дела у области архитектуре и уметности, о праву на град, градитељском наслеђу, споменичкој уметности и о образовању као основи за активан приступ савременој култури и друштвеном развоју. Читање је за Малдинија тренутак када се налазите у "сфери истинског битисања. У сфери када заиста живите.“

Аутор емисије је Горица Зарић, редитељ Иван Милановић, музички уредник Ана Милићевић, аутор дизајна Милош Гојковић.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво