Читај ми!

Трећа сезона узбудљиве серије “Вавилон Берлин” од 16. априла на РТС 1

Трећа сезона најскупље европске продукције ван енглеског говорног подручја, детективске драме, "Вавилон Берлин" (Babylon Berlin, 2017) одвија се крајем бурних двадесетих година 20. века и као главни догађај прати крах берзе 1929. године. У Берлину се води истрага о сумњивој смрти популарне глумице која је живот изгубила на снимању свог новог филма. Ту се одвијају нове авантуре главних јунака, Гереона Рата и Шарлоте-Лоте Рихтер, као и осталих ликова познатих из прве две сезоне.

Вавилон Берлин поново је мистериозан и даје мноштво паралела са данашњим светом, успевајући да буде забаван, сложен и интригантан до самог краја. Трећа сезона је фокусиранија на ликове, мање раскалашна и дескриптивна, али ништа мање квалитетна. Уједно одговара на питање – како је дошло до нацизма у Немачкој и пружа увид у расцепљено друштво Вајмарске Републике. Предложак за ову стилизовану и напету ноар серију биле су књиге Volkera Kutschera.

Чувени немачки редитељ Том Тиквер, заједно са колегама Ахимом фон Борисом и Хенком Хандлегтеном, још једном је креирао раскошну, амбициозну сезону, која је унапред продата у више од сто земаља. Осим америчког Netfixa где је остварила огроман успех, истовремено је продата и емитована и на немачком и британском Sky-у, немачком АРД-у, италијанском Sky и Rai, француском Canal Plus, шпанском Moviestar Plus… На Sky каналу има највећи рејтинг који је икад забележила нека серија ван енглеског говорног подручја.

Невероватно амбициозна немачка ТВ серија "Вавилон Берлин“ снимљена је по бестселеру Фолкера Кучера и има један од најживописнијих приказа предратног Берлина који је икада виђен на телевизији.

Вавилон Берлин у Немачкој је достигла рекордну гледаност, само прву епизоду пратило је 1,2 милиона људи (само "Игра престола" има више фанова).

Улоге: Фолкер Брух, Лив Лиза Фриз, Леони Бенеш, Роналд Церфелд, Мерет Бекер...

Креатори серије: Том Тиквер, Ахим фон Борис и Хенк Хандлегтен

 

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво