Читај ми!

Велика илузија: Хероји различитих епоха

Филм "Радничка класа иде у пакао” на 52. ФЕСТ-у, добио је три награде међу којима и за најбољу режију. Социјална драма, са елементима трилера и хорора у чијем фокусу је група некадашњих радника затворене фабрике, након светске премијере у Торонту и српске на Фесту, слови за један од запаженијих домаћих филмова у 2024. Зато је поново у "Крупном плану“ Велике илузије , са поводом - редитељ и сценаристе Младен Ђорђевић.

Листа филмова с Марвеловим суперјунацима, која нас очекује до краја године, заиста је обећавајућа. Низ филмова, засигурно ће пружити звездану разноликост филмских искустава, али и забаве. У овој епизоди “Велике илузије” говоримо о најновијем Марвеловом наставку “Дедпул и Вулверин” и о најновијем поглављу из култне саге “Фуриоза: Побеснели Макс сага”, које је светску премијеру имало на 77. Канском фестивалу.

О Нетфликсовој осмоделној серији “Рипли” -  из ракурса Ђорђа Бајића.

У “Премотавању” обележавамо седам деценија култног филма Акире Куросаве “Седам самураја”, који је на Канском фестивалу поводом великог јубилеја приказан у програму “Кан класик” у 4 к дигиталној рестаурацији.

У “Контраплану” са Лу де Лаж и Валери Лемерсије француским звездама у француском филму Вудија Алена “Удар среће”.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије