Читај ми!

ТВ премијера домаћег филма "Пролећна песма" само на РТС 1 у суботу, 24. фебруара

Награђивани филм из 2022. године "Пролећна песма", редитељке Наталије Аврамовић, имаће своју ТВ премијеру у суботу, 24. фебруара одмах након првобитне премијере домаћег филма "Хероји радничке класе" (23.55).

Петра је млада редитељка, самохрана мајка, која након развода покушава да доведе свој живот у ред. Реновира стан и припрема документарни филм о Десанки Максимовић. Очева смрт у њој покреће процесе, којих у почетку није свесна. Пријатељи је позивају на прославу петнаестогодишњице матуре у родни град, а најбоља пријатељица се удаје на Ади Бојани. Зближава се са Вуком, који у њој буди романтична осећања. На пропутовању, са старим друштвом, Петра доживљава емотивно узбуђење, долазећи у додир са сопственом "отуђеношћу", што је још више везује за Вука. Након луде свадбе на мору, док нага лежи на песку, Петра доживљава неку врсту катарзе, и ослобађа своју бол док лептир који је прати цео филм, одлеће од ње. Ослобођена гриже савести, коначно је спремна да рашири крила.

Пролећна песма је до сада имала веома успешан фестивалски живот, који укључује и следеће награде: Награда за најбољу женску улогу Михаели Стаменковић – Festival del Cinema d’IDEA, Рим, Италија, 2021; Трећа награда за сценарио, Специјална награда жирија новинара и филмских критичара, Фестивал Филмског Сценарија, Врњачка бања, Србија, 2021; Награда Мира Ступица за најбољу женску улогу Михаели Стаменковић, Филмски Фестивал у Сопоту – СОФЕСТ, Сопот, Србија, 2021; Специјална награда, SeeOnline Film Festival, Cinesquare, Македонија, 2021.

Улоге тумаче: Михаела Стаменковић, Иван Ђорђевић Џуди, Милан Колак, Светозар Цветковић, Даница Максимовић, Радован Вујовић...

Сценарио потписују Наталија Аврамовић и Љубинка Стојановић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво