Читај ми!

Велика илузија у Венецији 2023

Док је најстарији филмски фестивал на свету – Венецијанска мостра славио јубиларних 80 година, Холивуд коме је Лидо у Венецији већ дуже време платформа за улазак у оскаровску и трку за друге годишње награде, био је у штрајку. Ипак лансирао је ударне филмове за предстојећу сезону и годишње награде од "Ферарија“, преко "Маестра“ до "Присиле“.

Холивудских звезда - осим неколико, није било на црвеном тепиху, али фестивал је сијао захваљујући европским звездама.

У специјалу посвећеном јубиларној Венецијанској смотри којом су доминирале биографске и приче о мигрантима, представљамо филмове о којима ће се тек говорити у предстојећој сезони - од победничких "Јадних створења“ Јоргоса Лантимоса до европских бисера попут добитника награде Сребри лав за најбољу режију – "Ја капетан“ Матеа Гаронеа и "Зелена граница“ Ангјешке Холанд.

Ексклузивно о свом педесетом филму у каријери за РТС говори контроверзни Вуди Ален који је Њујорк заменио Паризом у свом најновијем филму "Удар среће“. Указујемо и на "Палату“, иако лош оцењен филм још једног оспораваног ветерана Романа Поланског. О филму који је публика дочекала овацијама говоре главни глумци Оливер Масучи и легедарна Фани Ардан.

У специјалу са 80. Мостре о својој најновијој улози у остварењу "Сидони у Паризу“ ексклузивно говори француска дива Изабел Ипер.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Светлана Перовић, Марко Вујовић, Марко Јефтић

 

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара