Велика илузија – О несврстанима и егзорцизму

Ауторка награђиваних документарних филмова "Sinema komunisto“ и "Друга страна свега“ има нови диптих посвећен процесу стварања пројекта Трећег света. "Несврстани“ и "Филмске гериле“ живе биоскопски живот у свету. У "Крупном плану“ Велике илузије - редитељка и сценаристкиња Мила Турајлић.

Приче о танкој граници између немогућег и могућег,  оживљавање неких заборављених јунака и фокус на личности које неисцпрно инспиришу креаторе филмске индустрије – у том оквиру смештен је садржај ове епизоде "Велике илузије“.

У филму снимљеном по истинитом догађају "Папин егзорцист“ са Раселом Кроуом у главној улози, откривамо вековну заверу Ватикана. Подсећамо се и на постојање Дракулиног верног асистента Рејнфилда у истоименој хорор комедији.

О великом финалу мистериозне слагалице М.Најта Шјамалана, серији "Слуга“ - из ракурса Драгана Јовићевића.

У "Премотавању“ се подсећамо домаћег класика Срђана Карановића "За сада без доброг наслова“ који је добио ново дигитално рухо у оквиру пројекта "А1 Кинотека“.

У "Контраплану“ са награђиваном европском звездом Сандром Хулер која представља најновију филмску посвету Елизабети Аустријској – "Сиси и ја“.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

 

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара