Читај ми!

Нова сезона серије “Радио Милева” од 31. децембра на РТС 1

Четрдесет премијерних епизода комедије “Радио Милева” биће приказане на Првом програму РТС-а од 31. децембра. Елмир Јукић је редитељ ове серије у којој пратимо свакодневни живот Милеве, Наталије и Соње, три генерације породице Мајсторовић које живе под истим кровом.

Милева је пензионерка, глава куће, све зна, све уме и у све се разуме. Ћерка Наталија је њена супротност. Професорка Српског језика и књижевности. Одмерена, уравнотежена, рационална, а по мишљењу њене мајке, пре свега, неуспешна жена, јер нема сталног емотивног партнера. Пошто сматра да је са Наталијом негде погрешила, Милева је одлучна да унуку Соњу “спаси” од Наталијиних грешака.

Поред породице Мајсторовић стални јунаци серије су и полицајац у пензији у звању управника зграде Стеван Лисићић и његова жена Марта, брачни пар Марић који чине неуропсихијатар Сава и докторка пластичне хирургије Викторија, сликар Леон, доброћудни мајстор Моца и његова строга жена Жана, посесивна мајка Цвета и њен увелико одрасли син Микица.

У мали универзум породице Мајсторовић и њихових комшија у једној згради на Неимару у Београду, повремено се укључују и ликови који уносе додатни немир у њихове ионако узбуркане односе. Међу “повратницима” у серију су Магдалена (Милена Васић), Звездана (Јелена Гавриловић) и Цока (Анђела Јовановић), а као ново лице међу станарима зграде у Ранкеовој улици је атрактивна комшиница коју игра Катарина Радивојевић.

У новој сезони, Милевине планове да испуни своје време када не решава комшијске заврзламе је воде и до одлуке да постане терапеут, затим конобар, па између осталог и масон. Наталијин живот се мења, заправо њени љубавни избори утичу на то да се фокусира на своје истинске жеље, а то је да буде вољена и љубавно испуњена. Соња уписује жељени факултет и то се одражава на њену личност. Сада је зрелија, самосвеснија, самоуверенија, али пошто ивер не пада далеко од кладе спремна је да са баком Милевом окрене зграду наопачке.

“Радио Милева” је жива, лака, једноставна и динамична комедија која се бави темама као што су несклад међу генерацијама, сукоб различитих нарави и преплитањем ситуационе и вербалне комике. У новим епизодама ти елементи су обогаћени додатном дозом провокативности.

Главне улоге играју Олга Одановић, Марија Вицковић, Кристина Гаврић-Богуновић, Дара Џокић, Бранимир Брстина, Бојан Жировић, Марко Гверо, Анђелка Стевић Жугић, Никола Којо, Немања Оливерић, Ненад Стојменовић, Анастасија Мандић, Мирјана Ђурђевић, Јована Гавриловић и Светозар Цветковић.

Креатор серије и продуцент је Небојша Гарић. Сценаристи су Зорица Цвијетић, Маријана Чулић-Вићентић, Милена Деполо, Сташа Петровић, Огњен Обрадовић и Жељко Хубач. Музику је компоновао Владимир Граић.

 

 

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара