Читај ми!

Серија "Позив", премијерно од 18. новембра на РТС 1

Од суботе 18. новембра, РТС ће премијерно емитовати играну телевизијску серију “Позив”, савремени трилер од осам епизода, који је за Радио-телевизију Србије реализовала извршна продукција “Brand Vision”.

Серија “Позив” је динамичан и узбудљив трилер пун неочекиваних обрта, али и реалистична прича која се бави свакодневним проблемима. Након дужег времена гледаоци ће бити у прилици да, суботом и недељом од 20.05 часова на Првом програму Радио-телевизије Србије, у главној улози Анице Рељић виде нашу прослављену глумицу Мирјану Јоковић, која живи и ради у Америци.

Аница Рељић, бивша полицијска инспекторка која сада ради у кол центру, добија позив од Соње Тошић, богате самохране мајке, која жели да сазна идентитет особе која јој прети телефоном. Истражујући претеће позиве, схвата да су они повезани са криминалном групом из њеног прошлог живота. Аница покушава да на то упозори Соњу, али она мистерозно нестаје, што натера Аницу и Тијану, Соњину бунтовну кћерку, да крену у потрагу за њом. Ускоро откривају да Соња може бити кључ у откривању истине која стоји иза еколошког скандала који потреса земљу: мистериозно тровање тројице дечака…

Прве две епизоде серије “Позив” премијерно су приказане у оквиру “Сарајево Филм Фестивала”, у августу ове године, а своју прву фестивалску презентацију у Србији серија је имала на фестивалу филмске режије “Liffe” у Лесковцу, средином септембра 2023.

Улоге тумаче: Мирјана Јоковић, Даница Недељковић, Нада Шаргин, Снежана Богдановић, Уликс Фехмиу, Ана Франић, Никола Глишић, Милош Тимотијевић, Драган Петровић, Иван Томић, Ермин Браво, Исидора Минић, Ђорђе Митровић, Небојша Миловановић, Даниел Сич, Дамјан Кецојевић, Вахидин Прелић, Вахид Џанковић, Бојан Жировић, Новак Билбија… и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Режија: Марко Ђилас

Сценарио: Марко Поповић, Ива Митровић

Директор фотографије: Свен Пепеоник

Монтажер: Предраг Богојевић

Сценограф: Кирил Спасески

Костимограф: Биљана Гргур

Композитор: Владимир Пејковић

Маскери: Јасмина Лилић, Јована Вукосављевић, Александра Митић

Сниматељ звука: Немања Новичић

Дизајн звука: Дејан Кошанин

Извршни продуцент: Драшко Беговић

Директор серије: Ана Савић

Продуценти: Драшко Беговић, Ана Савић, Марко Поповић, Ива Митровић

Извршна продукција: Brand Vision - Београд

Продуцент: Радио-телевизија Србије

Година производње: 2023.

 

 

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се