Аудио- визуелни тест за професију спортског новинара

Добра дикција и опуштеност пред камерама - то се очекивало у првом делу стручног теста за спортске новинаре, у оквиру трећег селекционог круга Јавног позива РТС-а „Тражимо сто младих стручњака за 21. век". Колеге из спортске редакције дочекале су кандидате за будуће спортске новинаре.

И ово тестирање стручности чине три сегмента и зато, после аудио визуелне провере за седам дана следе још два задатка на којима кандидати треба да се покажу у најбољем светлу.

Неке од изјава кадидата који су полагали аудио- визуелни тест у оквиру тестирања стручности за професију спортског новинара: 

„Бити спортски новинар је опредељење, да пратиш спорт и да те то занима тако да се нисам спремала ништа специјално, читала сам новине и спортске вести, пратила дешавања и тако даље"

„Ја верујем у себе, наравно.. Зато сам се и пријавио на овај конкурс и ако прођем- прођем."

„Завршила сам спортско новинарство на ДИФ-у. Спорт ме интересује од малих ногу, бавила сам се неколико година одбојком"

Слободан Шаренац, омиљено тв лице РТС-а и реномирани спортски коментатор, био је задужен за координацију припреме и реализацију тестирања стручности спортских новинара.

И ово тестирање стручности чине три сегмента, па после аудио визуелне провере следе још два задатка на којима кандидати треба да се покажу у најбољем светлу.

Слободан Шаренац: „Већином су овде момци и девојке који су или завршили спортско новинарство или Факултет политичких наука, завршили су новинарство на неким курсевима, завршавали су разне тренерске школе , бавили су се неким спортом и у клубовима, неки су чак радили и као тренери. Ипак то је оно што тек на папиру лепо изгледа. Да би заиста неко и могао да буде спортски новинар на телевизији, касније коментатор или презентер, шта год је потребно - мора да да има неку жицу, неки смисао за овај посао да има свој стил, да буде препознатљив"

Ове младе људе, коју су се на Јавни позив РТС-а пријавили за посао спортских новинара, за седам дана очекује писање есеја и тест опште информисаности о спорту.

Прве седмице маја, на провери стручности биће кадидати за професије лектора и новинара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се