Читај ми!

Стручност на провери

Јавни позив РТС-а "Тражимо сто младих стручњака за 21. век" ушао у трећи круг. На реду провера стручности. Тестове полажу кандидати у области ТВ режије и графичког дизајна.

Почела је трећа фаза Јавног позива РТС-а "Тражимо 100 младих стручњака за 21. век". После тестова опште информисаности и културе, на реду је провера стручности.

После два круга, од 17.000 пријављених остало је око шест хиљада кандидата. Лед су пробили кандидати за телевизијске редитеље, реализаторе и асистенте режије. Тест из три дела требало би да пружи комплетан увид у стручност кандидата.

"Први део су стручна знања, занатска стручна знања. Други део су нека општа знања из историје уметности, књижевности, музике, која ће редитељима бити потребна у даљем раду и трећи део су ставови о телевизијском медију који ће нам рећи шта ти млади људи мисле о медију у ком желе да раде", каже редитељ Милан Кундаковић.

Кандидати су имали сат и по врмена, али су неки излазили и раније. Кажу да су имали простора да искажу своје мишљење о томе како би реаговали у неким ситуацијама, и да су задовољни како је то прошло.

Наредних дана провераваће се стручност осталих кандидата. Највише је оних који би хтели да буду водитељи.

"Њих од данас почињемо да обавештавамо како су прошли тестове, а онда накнадно бити контактирани за трећи круг. То ће трајати нешто дуже, јер их има неколико хиљада", наводи ПР менаџер РТС-а Душка Вучинић Лучић.

После трећег круга, следе интервјуи и пробни рад. По истеку три месеца најбољима од најбољих биће понуђен сталан посао. Једини критеријуми при доношењу одлуке о запослењу, према речима чланова комисије, биће стручност, знање и радни елан.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се