Читај ми!

Изабран директор Радио Београда и уредници ТВ програма

Управни одбор Радио-телевизије Србије изабрао је на данашњој седници, на предлог генералног директора јавног медијског сервиса, директора Радио Београда и главне и одговорне уреднике ТВ програма.

Нови руководиоци и уредници РТС-а су:

Миливоје Михајловић, директор Радио Београда

Рођен је 14. октобра 1958. године у Приштини. Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Приштини, одсек књижевност, 1983. године. Новинарску каријеру започео је у приштинском дневном листу Јединство. Радио је као дописник агенције Танјуг са Космета и Радио-телевизије Београд, као и Би-Би-Сија на српском језику. Основао је Медија центар у Приштини. Директор је Канцеларије за сарадњу с медијима Владе Републике Србије.

Ненад Љ. Стефановић, главни уредник Инфoрмативног програма ТВ

Рођен је 13. августа 1956. године у Земуну. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, смер новинарство, 1980. године. Завршио је специјализацију на Светском институту за новинарство у Минесоти 1991. године. Новинарством је почео да се бави 1980. године у дневном листу Вечерње новости. Пре доласка у РТС, радио је у недељнику Време и као специјални извештач из Хашког трибунала. Познат је по томе што је био једини југословенски извештач из Источног Берлина 1989. године у време пада Берлинског зида.

Небојша Брадић, главни уредник Културно-уметничког програма ТВ

Рођен је 3. августа 1956. године у Трстенику. Дипломирао је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду. У Крушевачком позоришту радио је као редитељ, уметнички директор и управник. На позицији управника био је у Атељеу 212, Народном позоришту, као и у Београдском драмском позоришту. У Књажевско-српском театру био је уметнички директор. За министра културе и информисања у Влади Републике Србије изабран је 2008. године. Добитник је многобројних позоришних награда.

Оливера Ковачевић, главни уредник Забавног програма ТВ

Рођена је 23. марта 1967. године у Зрењанину. Дипломирала је социологију на Филозофском факултету у Београду. Каријеру је започела на ТВ Политика, где је радила од 1993. године, затим је на Телевизији Пинк водила ауторску емисију Клопка, а потом и на БК телевизији. Аутор је и водитељ емисије Да, можда, не на РТС-у.

 

Илија Церовић, главни уредник Образовно-научног програма ТВ

Рођен је 30. маја 1961. године. Дипломирао је археологију на Филозофском факултету Универзитета у Београду. У Научној редакцији Телевизије Београд је од 1991. године. Аутор је и уредник више од 200 емисија, интервјуа и серија научноистраживачког, документарног и научнопопуларног жанра. Учествовао је на највећим међународним фестивалима археолошког филма. Добитник је многобројних признања и награда.

 

Управни одбор РТС-а донео је 2. јуна одлуку да распише конкурс за именовање највиших руководилаца Јавне медијске установе Србије, а коначна листа кандидата објављена је 16. јула, три дана после отварања и евидентирања кандидатура.

Избор преосталих руководилаца, директора Телевизије Србије и радијских уредника обавиће се накнадно.

Рок за избор је најкасније 45 дана од отварања пријава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара