Читај ми!

РТС Издаваштво награђено на Сајму књига

Књига Бранка Пелиновића, дугогодишњег сниматеља Радио-телевизије Београд, награђена је за најбољу фотомонографију коју додељује УЛУПУДС.

Жири Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије - УЛУПУДС у саставу: Давид Ватрабедијан (председник), члан Сликарско-графичке секције, др Зора Бојић, члан Секције за теорију, критику и историју примењене уметности и Вукица Микача, члан Секције уметничке фотографије, на 60. Међународном београдском сајму књига 2015. године доделио је диплому аутору Бранку Пелиновићу за најбољу фотомонографију „Отисак светлости" у издању РТС Издаваштва.

Фотографије сликара, радника, затвореника, блиских пријатеља и многих других представљају заустављене кадрове врсног сниматеља који региструје сваку појединост, откривајући њену визуелну лепоту и дочаравајући атмосферу у којој личности или предмети обитавају. Да слике не би изгубиле на форми и значају побринуо се дизајнер Предраг М. Поповић својим несвакидашњим идејним и графичким решењем, похваљен и на додели награда од стране УЛУПУДС-а.

Образложење УЛУПУДС-овог жирија на 60. Међународном сајму књига

Аутор ове фотомонографије Бранко Пелиновић велики део свог радног века проводи иза камере, телевизијске или фотоапарата. Овом монографијом представља се најпре на плану документарне фотографије, као творац оних дела која су белешке и записи о људима и њиховим судбинама у различитим окружењима и догађајима. Представљена дела категорисана су тематски а не хоронолошки чиме се такође указује на основну замисао ове монографије да представи свакодневни живот у његовим безбројним облицима
 

Више о издању можете погледати овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије