Анкета о емисији за пољопривреднике и емисији за село

Истраживачко одељење за студиј програма спровело је анкету о Емисији за пољопривреднике и Емисији за село Радио Београда.Анкета је реализована од 15.до 21.јануара 1962.године.У анкети су учествовали стручњаци из области пољопривреде и пољопривредници.

Истраживање је показало да  85% стручњака из области пољопривреде и 74,5% пољопривредника зна за Емисију за пољопривреднике РБ. Највећи број стручњака емисију слуша редовно (25%), а 20% повремено, док је међу пољопривредницима сваки осми испитаник (12%) прати редовно, а сваки пети (20%) повремено.

Стручњаци и пољопривредници слажу се у мишљењу да је емисија јасна и корисна. Најинтересантнији су им савети, затим прилози о сточарству, повртарству, храњењу живине и воћарству.

На питање које савете из емисија примењују у својој пракси, одговори стручњака били су конкретнији: упутства за храњење живине, гајење патлиџана у затвореним условима, заштита воћа од штеточина, прехрана стоке итд.

Испитаници предлажу да у емисији буде више савета о развоју сточарства и експлоатацији стоке, да емисију треба емитовати нешто касније, треба дуже да траје, мисле да су савети уопштени, нису увек дати на време и понекад су застарели, као и да се мало говори о сточарству.

Већи проценат испитаника (више од 90%) зна за Емисију за село него за Емисију за пољопривреднике. Најчешће је слушају редовно (50%) и повремено (45%). Чак 85% изјављује да им се емисија допада у целини. Најпозитивније оцењују коментаре и интервјуе у емисији и чланке из праксе пољопривредних задруга. Анкетирани стручњаци као и пољопривредници у потпуности су задовољни народном музиком у емисији.

Примедбе се односе на то да емисија треба да буде дужа, да савети буду опширнији и да треба емитовати више народне музике. Највише анкетираних стручњака предлаже да се више говори о проблемима села, савременој технологији, повртарству, сточарској производњи, прихрањивању усева, културном животу, успесима појединих села и да треба увести савете о одевању и кувању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара