Читај ми!

Наставак сарадње Уницефа и РТС-а

Радио-телевизија Србије и канцеларија Уницефа у Србији формално су потврдили наставак вишегодишње сарадње ради промоције права деце и рада канцеларије Дечјег фонда УН у Србији.

Меморандум о разумевању у просторијама РТС-а потписали су в. д. генералног директора РТС-а Никола Мирков и директор Уницефа у Србији Мишел Сен-Ло.

"Суштина ове активности јесте једна од најважнијих коју Радио-телевизија Србије у свом широком опусу деловања покушава да оствари, а то је брига и помоћ најмлађима. Уверен сам да ће сарадња коју данас почињемо потписивањем овог меморандума допринети бољој реализацији идеја и пројеката канцеларије Дечјег фонда Уједињених нација у Србији", рекао је Никола Мирков, в. д. генералног директора РТС-а.

Мирков је истакао да то није било само пуко потписивање, јер оно што Уницеф ради чини да се сви осећамо бољим, вреднијим, племенитијим.

"Бринући о деци ми милујемо неки смисао живота, постојања и неку тајну тог живота. Врло смо поносни што имамо прилику да радимо то и даље. Особито је привилегија сарађивати са установом као што је Уницеф", каже Мирков.

Извештавање о деци на програмима РТС-а је непрекинута нит - наша кућа указује на проблеме и помаже да се реше.

Директор канцеларије Уницефа у Србији господин Мишел Сен-Ло захвалио се Јавном медијском сервису Србије на сарадњи дугој десет година и заједничком раду на промоцији права деце.

"Покушаћемо да снагу Јавног медијског сервиса искористимо да скренемо пажњу јавности, доносилаца одлука, приватног сектора и свих других актера у друштву на децу, њихова права, интересе, таленте, на услуге које су њима и њиховим породицама доступне, или често недоступне, речју - на остваривање и кршење њихових права", истакао је Мишел Сен-Ло.

Сиромаштво, пораст породичног насиља, наркоманија, алкохолизам само су неки од проблема с којима се данас суочава породица у Србији. Неминовно, трпе деца. Без подршке и помоћи, многе породице тешко излазе на крај с тим проблемима.

"Срећна породица и срећан живот јесу важни, али је предуслов за то да се старамо једни о другима, да подржавамо једни друге, да радимо ствари заједно, да гледамо у истом правцу. На тај начин ћемо јачати једни друге. То је, по мени, императив, то је за мене пут напред, начин да се савладају тешки тренуци", каже Сен-Ло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво