Читај ми!

Сублимне фреквенције

Албум „Bright Future” Адријане Ленкер, који је пре неколико дана објавила издавачка кућа 4AD.

Шесто студијско издање ове америчке кантауторке је у потпуности снимљено аналогно, без било каквих дигиталних интервенција у продукцији и пост продукцији. На њему је сарађивала са дугогодишњим продуцентом Филипом Вајнробом, а суделују и Ник Хаким, Мет Дејвидсон и Џозефин Ранстин.

Иницијално, Ленкерова није имала намеру да сними албум, радећи на новим песмама на бројним сешнима у студију, без јасно дефинисаног циља и форме. Тако су се на новом издању нашле песме које делују да нису до краја довршене, будући да је жеља продуцента Вајнроба, према његовим речима, „била да сними песме (односно сешне) најчистијом, техничком искреношћу”. Као и на претходном албуму из 2020. године, који је реализовала са Вајнробом, и овог пута пратимо живе, огољене снимке песама, где је читав ток снимања постао део саме композиције.

Ленкерова остаје у свету фолк жанра из 60-их година прошлог века, који предводи њен меланхолични вокал, уз инвентивне, модерне мелодије и јединствен начин приповедања – неправилно фразирање и римовање, које поред акустичне гитаре прате сведене деонице на клавиру и виолини.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво