Читај ми!

Џез

Премијерно на нашим таласима представићемо албум „For Mahalia, with Love“ квинтета Ред Лиллy америчког саксофонисте Џејмса Брендона Луиса

Џејмс Брендон Луис један је од најцењенијих саксофониста данашњице и музичар који на веома убедљив начин спаја спиритуалну традицију у духу Џона Колтрејна, са актуелним трендовима у савременом џезу. Његова музика у различитим аранжерским контекстима задржава лични набој и измиче академизму у интерпретацији традиције, на коју је снажно ослоњен.
На албуму „For Mahalia, with Love“ (За Махалију, с љубављу"), Џејмс Брендон Луис одаје почаст легендарној Махалији Џексон, госпел певачици која је оставила немерљив траг и утицај у историји америчке музике. Луисов Ред Лиллy квинтет на овом издању чине трубач Кирк Кнафки, басиста Вилијам Паркер, челиста Крис Хофман и бубњар Чед Тејлор. Њихова музика није класичан омаж у смислу извођења композиција које су прославиле Махалију Џексон, већ слободна интерпретација различитих госпел стандарда у духу најбољих традиција спиритуалног џеза. Утолико Луис посеже и за наслеђем Чарлса Мингаса, али и Орнета Колмена и Алберта Ајлера, бивајући истовремено аутентичан и надахнут као да је и сам један од свирачких великана те ере.


Аутор: Никола Марковић

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу