Музика света

Фестивал ЕСТАМ 2021: пројекат Мандала

Снимак концерта пројекта „Мандала” Судешне Батачарје и Растка Обрадовића, забележен 3. септембра 2021. године, на Фестивалу ЕСТАМ у Крагујевцу.

Четврто издање овог world music фестивала, под слоганом Музика (је) света, реализовано је испред Чаурнице у Кнежевом арсеналу, историјско-архитектонском комплексу града Крагујевца.

Мандала је музички пројекат произашао из продуцентске радионице Мултикултиватора. Растко Обрадовић и Судешна Батачарја на заједничком, интимном музичком путовању крећу пут откривања и портретисања сопствених пасија, страхова, искустава и схватања. Судешна Батачарја на сароду представља богату традицију индијске музике, а на овом жичаном инструменту свира од осме године. Иако је у индијској култури уобичајено да се традиција музицирања на овом инструменту преноси са оца на сина, постоје само три жене на свету које свирају сарод, а Судешна је једна од њих. Тренутно живи у Ослу где предаје на Музичкој академији.

Саксофониста Растко Обрадовић дипломирао је на Музичкој академији у норвешкој престоници, где се и упознао са Судешном Батачарјом. За кратко време је успео да нађе свој аутентичан звук и музички језик, првенствено делећи сцену са уметницима из целог света. Проглашен је најбољим младим уметником 2019. године у Србији.

Уредница емисије: Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво