Читај ми!

Трибине

Ког је рода биологија? О полу и роду у уџбеницима биологије

У емисији Трибине можете слушати разговор о теми „Ког је рода биологија? О полу и роду у уџбеницима биологије”, који је одржан у оквиру циклуса „Није филозофски ћутати”. У разговору учествују: биолози Биљана Стојковић и Алексеј Тарасјев, развојни психолог Александар Бауцал и социолог Зоран Аврамовић, а трибином модерира Оливер Тошковић.

У уџбеницима биологије за осми разред основне школе, према програму предмета, аутори праве разлику између „пола” и „рода”. Иако су уџбеници били у употреби у школама током претходне школске године, радна група Завода за унапређење образовања и васпитања утврдила је да је потребно исправити недостатке у седам од осам одобрених уџбеника. На чију иницијативу је преиспитан садржај већ одобрених уџбеника? Ко је чинио радну групу за оцену уџбеника и на основу којих критеријума су чланови изабрани? Да ли је односу пола и рода место у уџбеницима биологије? Ово су само нека од питања о којима су дискутовали учесници трибине.

Снимак је забележен 22. децембра прошле године на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Аудио и видео запис читавог тока трибине биће ускоро доступан на јутјуб каналу „Није филозофски ћутати”.

Уредник емисије Предраг Шарчевић.



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се