Несрећа у "Егзит кампу"

Једна особа је погинула, а две су тешко повређене у несрећи у "Егзит кампу" у Новом Саду.

До несреће је дошло када се, под још неразјашњеним околностима, одломила грана са дрвета и пала на шаторе у којима су били смештени пострадали.

Грана је пала на два шатора смештена у кампу, јавили су извештачи РТС Онлајна из Новог Сада.

У болници је, у току пријема и припрема за операцију и покушаја реанимације, умрла Јелена Матић (28), рођена у Параћину, а са станом у Београду, изјавио је начелник Ургентне хирургије Зоран Ђерманов.

Тешку повреду главе је задобила Дафина Анастасова (22) из Скопља.

И после операције њено стање је веома критично, рекао је доктор Ђерманов.

Објаснио је да је Анастасова "животно угрожена, да је под непрестаним медицинским посматрањем и да ће њен опоравак, ако ствари крену позитивним током, трајати веома дуго".

Тешке повреде грудног коша, које нису опасне по живот, задобио је Ђорђе Маркоски (23), из Прилепа.

Марковски је оперисан и његово стање је стабилно.

Породице повређене Дафине Анастасове из Скопља и Ђорђа Маркоског из Прилепа, кренуле су за Нови Сад, где се њихова деца налазе на лечењу.

Родитељи нису желели да коментаришу несрећу у којој су њихова деца повређена.

"За несрећу смо сазнали путем медија и интернета. Нико нам није јавио", рекла је за Бету пре поласка за Нови Сад Биљана Анастасовска, мајка повређене Дафине.

Отац повређеног Ђорђа рекао је да су му за несрећу јавили из болнице у којој је његов син оперисан.

"Рекли су ми да има сломљена ребра и да иде на операцију", рекао је Трајко Маркоски из Прилепа.

Македонска амбасада и министарство спољних послова нису дали никакве изјаве нити су били у контакту са родитељима повређене деце.

У Клиничком центру Војводине раније данас потврђено је да су у ту здравствну установу примљене укупно четири особе и да се једна особа налази у коми. 

"Урадили смо све да максимално осигурамо безбедност кампера и ангажовали све прописане институције. Санитарну сечу дрвећа радило је Градско зеленило, и то неколико дана пред почетак фестивала," рекао је за РТС Онлајн Рајко Божић из организације фестивала.

"Покушаћемо да утврдимо како је било могуће да се тако нешто догоди," рекао је Божић.

"Неизмерно нам је жао због тога и упућујемо најдубље изразе саучешћа породици страдале Јелене Матић", рекао је генерални менаџер "Егзита" Бојан Бошковић агенцији Бета.

Истражни судија, који је обавио увиђај, оценио је "да безбедност кампа није угрожена", после чега је склоњена полицијска блокада, те је кретање, које је било ограничено после несреће, слободно у читавом кампу, сазнаје незванично РТС Онлајн.

Полиција привела 41 особу због дроге

Иначе, трећег дана музичког фестивала "Егзит", који се одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, приведена је 41 особа због поседовања и продаје наркотика.

Међу приведеним је 38 страних држављана од којих је 13 задржано у полицији.

Према претходним полицијским саопштењима, друге вечери фестивала због дроге је ухапшено 22 лица од чега 21 страни држављанин, док је прве вечери из истих разлога ухапшено 17 лица, од чега 14 страних држављана.

Према процени полиције трећег дана фестивала на Петроварадинској тврђави је било 39 000 посетилаца, исто, као и друге вечери, док је првог дана на отварању "Егзита" било око 37 000 посетилаца.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво