Читај ми!

„Минималистичка прожимања"

Девета међународна конференција о минималистичкој музици

Међународни научни скуп „Минималистичка прожимања” свечано ће бити отворен у среду 29. маја, у 10 сати, у Свечаној сали САНУ. Организатори конференције су међународно Друштво за минималистичку музику са седиштем у Кардифу (Велика Британија),

Српска академија наука и уметности и Музиколошки институт САНУ, у сарадњи са Центром београдских фестивала (ЦЕБЕФ) и Установом културе „Пароброд”.

Реч је о деветој бијеналној међународној конференцији о минималистичкој музици, која се први пут одржава у југоисточној Европи, у српској престоници Београду.

Ово је јединствена прилика да се међународној научној јавности представе достигнућа музичког минимализма и сродних праваца у земљама изван англоамеричког и

западноевропског културног круга — укључујући земље централне, источне, јужне и северне Европе, као и Јапан, Бразил, Аргентину и Аустралију.

У оквиру конференције, која ће трајати до 2. јуна, биће организовано петнаест панела, три пленарна предавања, један округли сто и пет концерата, док је изложба „The Origins of Yugoslav Music Minimalism” отворена за посетиоце у Установи културе „Пароброд” од 25. маја до 3. јуна.

Тим поводом, гости Времена музике су музиколошкиње Јелена Јанковић Бегуш и Ивана Миладиновић Прица, виолончелиста Немања Станковић и пијаниста Андрија Павловић.


Уредник и водитељ емисије: Ана Ћирица

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије