Читај ми!

69. Стеријино позорје и 05 Циркус

Саговорници: Мирослав Мики Радоњић и Данка Секуловић

У Новом Саду ће од 26. маја до 3. јуна бити одржано 69. Стеријино позорје под слоганом „(Пост)апокалиптичне светлости позорница”. Позорје ће беседом отворити глумац Горан Шушљик, члан ансамбла Југословенског драмског позоришта и двоструки добитник Стеријине награде. У оквиру такмичарске селекције, у избору Ане Тасић, биће приказано седам представа из Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније и Србије и три представе у међународном програму  „Кругови”.

Као и сваке године, фестивал има и низ пратећих програма, као и Пролог који се одржава вечерас. Шта ће све бити приказано на фестивалу националне драме, овогодишњем Стеријином позорју, чућемо у разговору са директором Мирославом Микијем Радоњићем.
У Београду се од 17. до 25. маја одржава О5 Циркус ‒ савремени циркус на делу, у организацији Удружења за развој и афирмацију савременог циркуса „Циркусфера” и у сарадњи са новосадским организацијама Ludifico и Креативни погон. Отворен је представом „ЛО птице” у Малом позоришту „Душко Радовић”, а биће затворен  представом „Отисци” у Битеф театру. По речима организатора,„уметници из Француске, Бразила, Словеније и Србије, кроз неколико различитих међународних пројеката, представиће публици и полазницима радионица свој доживљај циркуса у пољу савремене уметности”.

Колико су у томе успели и каква је спона између позоришта и савременог циркуса, чућемо у разговору са Данком Секуловић, драматургом и чланом „Циркусфере”.


Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић.

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије