Читај ми!

PEERSolver

У данашњој епизоди ћемо разговарати о пројекту под акронимом PEERSolver који финансира а Фонд за науку Републике Србије у оквиру програма ИДЕЈЕ.

Циљ пројекта је развој модела колаборативног решавања проблема у школском контексту и његова примена у формалном образовном систему у Србији.

Полазећи од социокултурне психологије, развојне психологије и педагошких наука, у оквиру пројекта се развија иновативни модел за заједничко решавање проблема на основу података и истраживања у контексту нашег друштва и наших школа. Модел не само да пружа јединствену синтезу доступног знања о психолошким чиниоцима који доприносе колаборативном решавању проблема, већ ће такође служити као основа да се, на основу истраживачких налаза, развију програми за развој и подстицање ових вештина.

У разговору са проф. Драгицом Павловић Бабић и проф. др Александром Бауцалом са Филозофског факултета у Београду ћемо сазнати у којој је фази развој модела, како су прикупљени подаци у школама, али и на који начин ће пројекат који је у току допринети бољем разумевању и потенцијалном решавању бројних проблема везаних са међусобну комуникацију ученика, комуникацију ученика са наставницима, као и подстицању развоја личних компетенција ученика кроз сарадњу.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије