Читај ми!

Катарина Марковић и Вања Ратковић

Од 30. маја до 2. јуна у Сарајеву ће се одржати Sarajevo Photography Festival, у оквиру ког ће се представити и неки аутори из Србије, међу њима Владимир Живојиновић, који ће држати фотографску радионицу, Давид Пужадо, Каталонац са београдском адресом, али и једна од наше две данашње гошће ‒ Катарина Марковић.

Ова ауторка представиће се најновијом серијом радова под називом „У пролазу”, која је недавно била изложена и у Новом Саду у Шок Задрузи. Катарина Марковић је фотографкиња из Београда, рођена 1993. године. Њен рад се фокусира на уметничку и портретну фотографију, којој приступа са јединственим визуелним стилом. Као љубитељка филмова и уметности, она црпи инспирацију из ових области како би креирала своје фотографије. До сада је излагала на многим изложбама у Србији и иностранству (Photon Ljubljana, Rovinj Photodays, Sarajevo Photography Awards, Паване галерија, Кућа Ђуре Јакшића, Артгет галерија итд), а тренутно је запослена као визуелна директорка у школи European Graduate School (EGS).

У данашњој емисији, у којој ће нам се придружити и PR Sarajevo Photography Festival-а за Србију Вања Ратковић, Катарина ће нам говорити о свом стилу, портретским фотографијама, као и оним насталим за неке бендове, извођаче и ауторе, као и недавној прилици да фотографише Славоја Жижека. Вања Ратковић ће нам више говорити о овом фестивалу, нашим и страним ауторима који тамо наступају, профилу фестивала, фотографској сцени...

 

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије