Ана Ћурчин, Amnasti

Ана Ћурчин своју музику ствара и објављује више од десет година, Марко Настић је легендарни DJ и продуцент присутан на сцени више од две деценије, а сада су на једном сасвим новом почетку, на заједничком пројекту Amnasti.

Као први сингл изашла је песма It Took Me So Long, а футурустички видео измаштао је Милан Личина, који је створио јунакињу Neu, кроз коју је оживео Анине стихове. Албум носи име ове објављене песме, и атипична је колекција песама (другачије) електронске музике. Слојеви звукова, шумова, битова и амбијенталних тепиха преко којих Ана пева о љубави, самоћи, породици, доношењу одлука, одрастању... подједнако се ослањају на осамдесете и деведесете, али и почетак двехиљадитих година у својој структури, уз бројна занимљива аранжманска решења и импровизације. На албуму се налази осам песама, а поред најавног сингла ту су Protect Me, We Said Everything Else, Wait, Darling, Smiling, Let's Go Out и Submit.

Уз Ану и Марка, Денис Бегановић (клавијатуре и бас) дао је велики допринос у стварању атмосфере, Васил Хаџиманов је коаутор мистичне песме Wait на којој је свирао клавир, моћна Darling могла би да буде идеална песма за други сингл, а Smiling је и пре изласка албума постала фаворит бројних колега и пријатеља који су имали прилику да чују песме док су настајале. Слика на насловној страни албума дело je сликара Михаела Милуновића, а дизајн омота урадио је дизајнер Братислав Миленковић. У данашњем Клубу 2 слушаћемо музику дуа Amnasti, али и разговор са нашом гошћом Аном Ћурчин.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Насловна страна: Amnasti, фотографија Небојша Бабић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије