Читај ми!

Владимир Станишић

Кларинетиста

Владимир Станишић (1997) је музичко образовање започео у класи Николе Грујевског у МШ „Јован Бандур" у Панчеву, а наставио код Киша Шамуа, у чијој класи је и завршио основно и средње музичко образовање. Студије кларинета започео је 2016. године на ФМУ у Београду код Огњена Поповића, у чијој класи и завршава основне, а потом и мастер студије (2021).

Током досадашњег школовања постигао је значајне резултате на такмичењима, међу којима се издвајају прве награде на међународним такмичењима дрвених дувача - Пожаревац, Даворин Јенко - Београд и лауреат такмичења дувача - Скопље. Годинама се већ усавршава код најистакнутијих кларинетиста међу којима су и Вељко Кленковски и Анџи Маевски. Наступао је у многим градовима Србије, као и у иностранству (Немачка, Словенија, Црна Гора, Италија, Македонија, Словачка, Босна и Херцеговина). Члан је камерних ансамбала са којима је учествовао на фестивалима - Arlemm (Ариље), Bliss  (Горњи Милановац), MetaWorld (Београд), Калеидоскоп културе (Нови Сад), Classic Fest (Панчево), Фестивал Харфе (Београд). Као камерни музичар сарађивао је са реномираним уметницима као што су Огњен Поповић, Вељко Кленковски, Ненад Васић, Ненад Јанковић, Бојан Пешић, Михаило Саморан.

Хонорарни је сарадник оркестра Београдске филхармоније, а 2019. године био је и полазник пројекта „Филхадемија". Наступао је такође у оркестрима Camerata Serbica, Београдски симфоничари, Макрис.

Време које је провео у оркестрима омогућило је да сарађује са светски познатим диригентима као што су Габриел Фелц, Данијел Рајскин, Исак Карабчевски, Колин Метерс и многи други. Педагошко искуство почиње да стиче 2018. године, радећи као професор кларинета у МШ у Панчеву, а почетком 2021. године постаје професор кларинета у музичкој школи "Ватрослав Лисински" у Београду.

Добитник је стипендије Министарства просвете, као и награде града Панчева.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара