Читај ми!

Маја Херман Секулић

Гошћа Клуба 2 је књижевница Маја Херман Секулић, а говоримо о значају њене књиге „Девет живота Милене Павловић Барили" с великим међународним успехом

После добијене награде за најбољи инострани роман у Италији књига Маје Херман Секулић „Девет живота Милене Павловић Барили"(Фондација Миленин дом и Галерија Милене Павловић Барили) наставља свој живот у овој земљи и најављује се њен излазак и код других издавача. У САД-у дат је предлог за амерички Вог да се уврсте изводи из Мајиног романа о Милени. Милена Павловић Барили је четрдесетих година прошлог века илустровала насловнице овог часописа. У међувремену смо сазнали да се по делу Маје Херман Секулић у нас пише и сценарио за филм о славној сликарки Барили.

Маја Херман Секулић је књижевница с међународним угледом. Њена књижевна дела (24) преведена су на 27 језика. Својим радом афирмише српску културу препознату и у великом броју међународних признања које је до сада добила. Академско звање др књижевних наука стекла је на Принстону (САД) 1985.

Потпредседница је Међународне академије етике (ИЕА) са седиштем у Чандигару (Индија). После вишедеценијског живота у свету, вратила се своме Београду.

Аутор и уредник је Мелиха Правдић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво