Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

У години када Радио Београд обележава велики јубилеј ‒ стогодишњицу радиодифузије у Србији и стогодишњицу електронских медија на Балкану, у емисији Невидљиви људи присећамо се ових почетака и пионирских подухвата.

Ове суботе то чинимо и у разговору са Миодрагом Глигорићем, инжењером и колекционаром старих и ретких радио-апарата, који су изложени у Подземном граду у Малом Зворнику, а поред неколико поставки које нас током јубиларне године очекују широм Србије, као круна представљања ове колекције, биће централна изложба у РТС Клубу, у згради Радио Београда.

Са Миодрагом Глигорићем разговарамо о техници на самим почецима српске радиофоније, о постављању прве антене на кров зграде САНУ 1929. године, о уредбама за плаћање радио-претплате, али и о нашем данашњем односу према техничком наслеђу.

У рубрици „Кутија за памћење емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са академиком Живаном Милисавцем, књижевником и дугогодишњим секретаром и председником Матице српске. Ови разговори вођени су 1984. године за циклус емисија Гост Другог програма, управо у Малом Зворнику.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара