Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Завршена је манифестација „Дани Чкаље у РТС Клубу“, којом је наша кућа обележила век од рођења популарног комичара.

Један од ових дана био је посвећен радиофонском стваралаштву Миодрага Петровића, од радио-драме и хуморески, до учешћа у бројним забавно-хумористичким емисијама, попут „Веселе вечери“, „Дилижансе“, „Времена спорта и разоноде“. Емитујемо сведочења неких Чкаљиних савременика, колега, теоретичара, затим, одабране одломке из овог богатог опуса, а у госте нам долази редитељ Марко Мисирача, иницијатор ове узбудљиве тродневне манифестације одржане у згради Радио Београда.

Емитујемо и разговор Драгане Ковачевић са Миодрагом Мимом Обрадовим, новинаром и публицистом из Темишвара. Сећамо се његове књиге „Дух радија“, а свежије издање „Вунено време банатског рокенрола“ је, заправо, још једна ода радију као простору слободе и инспирације, али и одлична хроника развоја алтернативне музике и рокенрола на простору румунског дела Баната од шездесетих до деведесетих година прошлог века.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са редитељем Вељком Булајићем, који нас је напустио ове седмице. Разговори забележени за циклус емисија „Гост Другог програма“ су својеврсни Булајићев исповедно-аутопоетички исказ и на добар начин рефлектују његов однос према ангажованим, али и актуелним темама којима се бавио у својим филмовима.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара