Читај ми!

Festa de la Merce

Јурцање улицама каталонске престонице у панталонама од незапаљиве тканине је све што у једном дана треба да уради Ђорди Улате Гарсиа.

Као председник барселонског "Удружења ђавола и звери ватре", Ђорди је одговоран за модерну интерпретацију ове веселе каталонске традиције, која вуче корене још из 12. века. Мада је плес са ватрометом или correfoc само једна атракција међу мноштвом необичних каталонских свечаности, извесно је да ово јесте један од два најспектакуларнија начина обележавања празника Festa de la Merce. 

Овој необичној светковини посветили смо данашњи Пут свиле, у којем ће нам друштво правити неки од најпознатијих музичара каталонске престонице, који, за разлику од бучних прослава, стварају махом интимистичке звучне светове: певачи Лидија Пужол, Ђерар Куинтана и Едуардо Иниеста, гитариста Дамио Тимонер, група Алмасала.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се