Читај ми!

Православне основе породичних вредности

Гост Храма, Радио Београда 2, јереј Марко Јефтић, из Храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу

Kрајем фебруара, текуће године, у Москви је одржан Форум о мултиполарности, на коме је учествовало више од 350 учесника, из 130 држава, са свих континената. На Форуму су лично , или путем видео позива, говорили Његова Светост патријарх московски и сверуски Г. Kирил, председник Руске федерације г. Владимир Путин, министар спољних послова Руске федерације г. Сергеј Лавров, протојереј Андреј Ткачов, филозоф Александар Дугин и многи други. Учесници су расправљали о питањима мултиполарног светског поретка, дијалогу између култура и цивилизација, заштити традиционалних вредности, супротстављењу западној хегемонији, о упорном промовисању уништавања институције породице.

Поред пленарне седнице, Форум је укључивао секције првог дана: "Глобални југ-промена глобалне архитектуре"; "Запад после хегемоније." Да ли је могуће спасити европску цивилизацију?"; "Улога Kине у мултиполарном свету". Сесије током другог дана су биле: "Информационо-хибридни рат"; "Традиционалне вредности" и "Репатријација сународника."

На Форуму о мултиполарности, одржаном крајем фебруара, ове године, у Москви, у просторијама Универзитета "Ломоносв", излагање је имао и наш данашњи гост Храма, Радио Београда 2, јереј Марко Јефтић, из Храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, а тема је била – Православне основе породичних вредности. О поменутој теми излагања и утисцима са Форума о мултиполарности у Москви, слушамо у овонедељном издању емисије.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво