Читај ми!

Владимир Тагић

Гост емисије је редитељ Владимир Тагић.

Серија „Сабља”, снимљена у копродукцији РТС-а и куће This And That Productions, такмичиће се у категорији дугог формата на Канском фестивалу серија. „Сабља” је једна од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију фестивала који се одржава од 5. до 10. априла.

Тим поводом наш гост у емисији У првих пет биће Владимир Тагић, један од редитеља и сценариста „Сабље”, са којим ћемо разговарати и о његовом првом дугометражном филму „Yugo Florida”.

Од културних догађаја недеље издвајамо отварање изложбе „Урош Предић ‒ достојанство свакидашњице” у Галерији САНУ, концертно извођење опере „Ивица и Марица” Енгелберта Хумпердинка у Коларчевој задужбини, представљање монографије „Слободан Новаковић ‒ личност као метафора” у Библиотеци града Београда и премијеру представе „Мистер долар” Бранислава Нушића у режији Милоша Лолића, у Народном позоришту у Београду.

Говорићемо и о збирци прича „Срећни голи људи” Катерине Бабкине, коју је објавило Блум издаваштво.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије