Читај ми!

Србија описана кућама

Гост Ризнице Ненад Новак Стефановић, књижевник, публициста, новинар

„Пред вама је и трећа књига из серијала о животима кућа. Описане су оне које постоје, те је и ова књига водич за мекано спуштање дланова на старинске зид кроз меморију градова наших, али и склоњених места на којима се налазе знаменита здања. Kњига је покушај да се кроз архитектонске стилове пењемо и спуштамо по вертикали простора на којем се налази Србија. Да завиримо у колективно сећање, или како се некада говорило, а што је у међувремену превазиђено као патетично, у душу времена. Наравно да је путовање кроз књигу коју држите у руци и препорука да упознамо своју посебност као део заједничке целине. Kрените, дакле,на путовање, прво пешице по својој околини. Можда ћете другачијим очима видети куће поред којих свакодневно пролазите. Лепа је и тужна ова наша земља, не замерајте јој превише, додирните је као заспало генијално дете."  (Из књиге Ненада Новака Стефановића; „Србија описана кућама)

Гост овонедељне Ризнице је Ненад Новак Стефановић, књижевник, публициста и новинар. После „Водича кроз љубавну историју Београду" (16 издања) и „Београд кроз кључаоницу 100 кућа", пред читаоцима је и трећа књига, из овог специфичног серијала, „Србија описана кућама", која се бави архитектуром,историјом и људским судбинама.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво