Читај ми!

ФЕСТ

Милутин Чолић

Добар филм не може бити ако није ангажован, ако није пркосан, политички амгажован, ако није визионарски, ако није пркосан, и ако није естетичан, то јест ако није убедљив у својим идеалима, ако није уметнички оплемењен, мотивисан и узнесен." - тако је о филму, а поводом ФЕСТ-а говорио Милутин Чолић, један од оснивача и први директор овог фестивала.

У данашњем Памтивеку слиушамо тонски запис из 1972. године у којем Милутин Чолић говори о концепцији и пратећим програмима ове филмске смотре.

Избор из тонског архива: Снежана Бићанин

 


 

Памтивек

Autor:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво