Читај ми!

Сијена

Постоје и други очаравајући градови у Италији, у којима су грађанско достојанство, посвећеност религији и лично богатство, комбиновани и прожети на тај начин да створе урбану целину која у адекватној мери одражава амбиције које су у њу уложене.

Али, само је неколицина њих тако хармонична као што је то Сијена, која је, по својој структури и духу, одраз енергије сажимане у три века - у годинама између између 1260. и 1559.
Ознаку наступајућег доба републике, чини Битка код Монтапертија, у којој су скромне снаге становника Сијене, којима је помогло 800 немачких витезова, поразиле неупоредиво снажнију фирентинску војску, остављајући на бојном пољу 10 000 жртава. Крај републике и независности Сијене представља предаја последњег бастиона Монталчина великом војводи из династије Медичи, Козиму првом.

Историји и данашњици Сијене посветили смо Пут свиле. Овај драгуљ Тоскане обилазимо у друштву групе InChanto.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво