Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Пошта Србије објавила је пригодну поштанску марку поводом великог јубилеја Радио Београда – стогодишњице од оснивања овог најстаријег електронског медија на Балкану.

Првог октобра 1924. године са радом је почела станица „Београд – Раковица“ и тај датум обележава се као почетак радиодифузије у Србији, а у њеном оснивању значајну улогу је имало тадашње Министарство поште и телеграфа, које је препознало важност тада новог медија и доношењем правних оквира подстакло развој радија у Србији. Пошта Србије је пригодним издањем желела да укаже на значај Радио Београда, а о овој заједничкој акцији и о нераскидивим историјским везама између Поште и Радио Београда разговарамо са Марком Јелићем, Руководиоцем Сектора за послове ПТТ Музеја, Адамом Софронијевићем, директором ПЈ „Србијамарка“ и Ружицом Врховац, уредницом у програму Београд 202, која је и иницијатор ове идеје. 

6. март 1949. Мање-више један сасвим обичан дан. Време „променљиво облачно у целој држави, сем југоисточног дела, где је постепено наступило јаче наоблачење са снегом. Дакле, прилично хладно за дочек нове емисије. У Панчеву је тога дана пуштена у погон нова фабрика неутро-стакла... Они који су успели да набаве улазнице, могли су да гледају оперу „Кнез Игор" у Народном позоришту или циркуску представу у сали „20. октобра"...

Емитујемо сећања креатора и актера Веселе вечери, једне од најдуговечнијих емисија Радио Београда која је празнила улице градова, а на свој пут се отиснула пре 75 година.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са прваком Београдске оперe Мирославом Чангаловићем. Ови разговори вођени су у циклусу емисија Гост Другог програма 1977. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара