Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Други програм Радио Београда у етру се јавио 9. фебруара 1958. године.

Осмишљен као лакши, забавнији канал у односу на до тада једини, Други програм је на својим почецима балансирао између благе усмерености ка младима, тада савремених емисија динамичнијег профила, модерног сензибилитета и новог звука ослобођеног официјелног тона, да би временом, уз разне трансформације, прерастао у програм у целини посвећен култури и уметности. Подсетићемо се у Невидљивим људима неких аутора који су обележили почетке и разне епохе Другог програма и њихових популарних емисија.

У сусрет 13. фебруару, Светском дану радија, који ове године обележавамо 13. пут, испитујемо будућност медија којег карактеришу топлина, поузданост, поверење, брзина, креативност... Век радија је век информисања, забаве и образовања. Радио је – изузетна прошлост, релевантна садашњост и обећавајуће динамична будућност. Своја размишљања о овим темама са нама су поделили предавачи на предметима радио новинарства и продукције на високошколским институцијама у Београду, Нишу и Новом Саду. 

У рубрици „Кутија за памћење“ за данас смо одабрали одломке из разговора Милоша Јевтића са диригентом, композитором и педагогом Предрагом Милошевићем, једним од првих саговорника у емисији „Гост Другог програма“ 1974. године. Моћи ћете да чујете његова занимљива сећања на сусрете са Стеваном Мокрањцем, на педагошке вештине Јозефа Сука и бројне занимљивости из Милошевићевог живота и стваралаштва.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара