Баритон Вук Зекић

Баритон Вук Зекић, уметник снажног гласа, од 2011. године једнако ниже успехе на оперској и концертној сцени изводећи разноврстан репертоар од класицизма до савремене музике.

Он је гост у данашњој Кон аними коју уређује и води Исидора Бован.

Поред успешне оперске каријере коју је започео након студија на Факултету музичке уметности у Београду, у класама проф. Гордане Јевтовић Минов и проф. Николе Китановског, као и Оперског студија „Борислав Поповић” Народног позоришта у Београду, Вук Зекић је остварио више од 25 рола у познатим оперским насловима, међу којима доминирају Пучинијева и Вердијева остварења. Упоредо са стасавањем на домаћој оперској и концертној сцени, гостовао је на иностраним оперским фестивалима, а од 2023. године бави се и педагогијом у Музичкој школи „Станковић”, у којој ради и као шеф одсека за соло певање. Уз разговор о његовом досадашњем уметничком путу, потрет баритона Вука Зекића осветлићемо аријама из „Кармен” Жоржа Бизеа, „Аиде” Ђузепа Вердија, као и из двеју опера из триптиха Ђакома Пучинија ‒ „Ђани Скики” и „Плашт”.

 

 

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво