Живот као молитва

Говоре: јереј Јован Петровић, архимандрит Нектарије (Ђурић) и верници који су дошли да се поклоне руској икони Мајке Божије "Умекшање злих срца" у руској цркви Свете Тројице у Београду


У овонедељном Храму, Радио Београда 2, у првом сегменту емисије слушамо документарни запис о чудотворној икони која је из Русије стигла у руску цркву, на Ташмајдану, Свете Тројице, икона Мајке Божије "Умекшање злих срца", због које је створен, од раних јутарњих сати велики ред верника, који се протезао неколико стотина метара до улаза Руске православне цркве. Ова Пресвета Богородица без Богомладенца, али са седам стрела који боду њено срце, сматра се великом Чудотворком. Из Београда Чудотворна Богородичина икона одлази у Зрењанин, потом Ниш, а верници ће моћи да осете све њене благодатне моћи у Манастиру Преподобног Романа, до 2. фебруара ове године.

У наставку емисије Храм о молитви, Богопознању, виђењу Бога очима вере, "Дођи и види", слушаћете јереја Јована Петровића и архимандрита Нектарија (Ђурића), старешину Цркве Светог Марка у Београду и в.д. главног секретара Светог Архијерејског Синода. Излагања забележена у Kрипти Светог Марка на Ташмајдану.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво