Северна Керала

Oбићи ћемо северну Кералу, у друштву уметника који негују карнатичку музику традицију

На северу Керале доминирају Западни Гати, прекирвени махом плантажама чаја и кафе, и чине овај део државе знатно вишим од југа, где се узгајају зачини, стабла каучуковца и банане. Поред тога, ова област је и ређе насељена и мање развијена: у њој нема возова који се пробијају кроз планињске висове, само дугих путовања вијугавим друмовима. Мада је током последњих 20 година југ преплављен туристима који хрле ка води, овде нема туриста, што за последицу има нетакнуте плаже, очуван животињски свет по шумама, аутентичне начине смештаја. У последње време овде се развијају нове врсте туризма: природни, еколошки, кроз џунглу, на плажи.

У данашњем Путу свиле обићи ћемо северну Кералу, у друштву уметника који негују карнатичку музику традицију: Упалупуа Шриниваса, Умаша Камата, Лакшминарајана Субраманиама и ансамбла Karnataka colledge of percussion.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

 

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се