Читај ми!

Ниједна од седам и Далеки, далеки сусрет

Михајло Пантић

„Ниједна од седам", актуелна књига прича Михајла Пантића, отвара се познатим темама овог приповедача - пре свих оних о љубави, болу, пролазности, усамљености, од раније сусретаним средовечним јунацима и новобеоградским амбијентом, али уводи и нове јунаке, попут „људи са грешком" или божјих људи, и развија животопис неких који су раније били узгредни (Цибулка).
У овој књизи, осим тематских, долази и до неких жанровских новина у Пантићевом приповедачком опусу, о чему са писцем разговарамо у Гутенберговом одговру. Осим што има седам врсти љубави, како се наводи у једној причи, Михајло Пантић открива да није само због тога  одабрао поменути наслов књиге.
Далеки, далеки сусретдесета је књига прича Васе Павковића за коју је писац недавно добио признање „Бранко Ћопић".  Јунаци прича  ове књиге су  „снажне, одлучне жене и слаби, колебљиви мушкарци".
Кључне теме, реалистички исприповедане, тичу се породичних и брачних односа, сећања на одређене догађаје из детињства или суочавања са пролазношћу и старошћу. Осим тога, неке од ових прича односе се и на транзициона времена, којима, како сазнајемо, овај писац намерава да се у будућности више посвети.
 
Уредница емисије Соња Миловановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара