Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови доносимо извештај из Књижаре „Геца Кон“ са представљања књиге „Записи из МакедонијеМилутина Станчића. Збирка записа и репортажа које је годинама исписивао, ходећи по домовима и траговима Срба у Македонији Милутин Станчић је горко сведочанство о егзистенцији, али и узвишености судбине Срба у Северној Македонији.

Најавићемо отварање нове биоскопске сале Филмског центра Србије, а биће речи о новообјављеној збирци телевизијских критика Олге Божичковић „Мали екран на текућој траци“, коју је приредио Марко Мисирача, а објавило Издаваштво Радио-телевизије Србије. Реч је о текстовима насталим између 1959. и 1985. године који представљају јединствено сведочанство о настанку Телевизије Београд и прате готово три деценије њеног развоја.

 Представићемо садржај новог броја часописа за књижевност, уметност и културу „Буктиња“, а говорићемо и о гостовању представе „Мајка“ Флоријана Зелера у режији Дина Мустафића и у продукцији Камерног театра „55“ из Сарајева. Овај комад изведен је у оквиру Фестивала Регионалне уније театара у Београдском драмском позоришту.

 Емисију уређује и води  Соња Миловановић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво