Читај ми!

Божићна трпеза Медитерана

Како се у различитим крајевима Медитерана прославља Божић

На Корзици се за Божић спрема палента од кестеновог брашна, рикоте и панчете, у покрајини Емилија-Ромања кува се bollito misto, мешавина различитих врста меса, изнутрица и живине, а у Кампањи minestra maritata, „брачна супа" од копуна, са љутим бибером и цикоријом. Баскијци за овај празник радо једу динстану пилетину escabeche de pollo navidad, на Азорима се пуњена кокош спрема по рецепту galinha de natal recheada, док се у Еврону, у Тракији, баклава прави од сусама.

Све ове ђаконије само су делић божићне трпезе Медитерана, којој смо посветили данашњи Пут свиле. Начине на који се у различитим крајевима овог поднебља, уз богато постављен сто, прославља Божић, откривамо у музичком друштву група „Barbara Furtuna", „Rassegna", „Voce di Corsicа", харфисте Родрига Романија, гитаристе Кустодија Кастела и слепе диве лисабонских улица Дона Росе.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се