Читај ми!

Добитници награда 66. Међународног београдског сајма књига

Додела сајамских награда спада међу најважније догађаје на овом празнику књиге.

 Додељује се у пет категорија, а ове године признања су, према оцени жирија (Злата Бојовић, Бојан Јовић, Анђелка Цвијић, Зоран Пауновић и Марко Крстић), понели Завод за заштиту споменика културе града Београда за издавача године, САНУ за издавачки подухват године, најбољи издавач из дијаспоре је Андрићев институт, посебно признање за допринос у области науке добио је Данко Леовац за монографију „Кнез Михаило Обреновић (1823-1868)", а награда за Дечју књигу године едиција Књиге са којима се расте Драгане Малешевић.

У Гутенберговом одговору чућемо директорку Завода за заштиту споменика културе града Београда, Оливеру Вучковић, о стручним монографијма којима се унапређује знање о непокретном културном наслеђу, о томе како су препознате на овом сајму књига и зашто баш сада.

Председник САНУ академик Зоран Кнежевић и академик Небојша Лалић приближиће нам капиталну публикацију о председницима Академије и друштвима која су јој претходила (Друштва српске словесности и Српског ученог друштва), за коју је жири оценио да „богатством свог садржаја не представља само живот и рад најзначајније институције у Србији већ и живот свеукупне српске науке и културе током протеклих 180 година".

Жељка Остојић испред Андрићевог института упознаће нас са едицијама овог издавача, а Драгана Малешевић са начином на који деца могу активно да учествују у свету књиге и мултимедијално се упознају са стварношћу.

Чућемо и списатељицу Драгану Младеновић, чије је остварење „Три, четири, сад" понело Награду за најлепшу дечју књугу на 66. београдском сајму књига.

Уредница емисије је Соња Миловановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара