Читај ми!

Из века у век - 99 година Радио Београда

99 година радиодифузије у Србији

Првог октобра 1924. године, покретањем програма станице „Београд-Раковица", почело је исписивање живописне историје Радио Београда, који је током деценија израстао у националну, културну и медијску установу највишег ранга.

На свечаности одржаној у Каменој сали Радио Београда у петак, 29. септембра, уручене су годишње награде „Златни микрофон" заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2 већ 18 година додељује за креативни допринос радио-изразу.

Награде „Златни микрофон“ ове године уручене су Наташи Ракетић, Мирјани Никић, Мелихи Правдић Хрустанбеговић и Радославу Ћирићу. Лауреатима је признање уручио директор Радио Београда Милан Недић.

Посебно признање „Златни микрофон“ уручено је светској оперској звезди Жељку Лучићу, који је у част 99. рођендана Радио Београда присутнима отпевао две арије.

 

Прва Награда „Неда Деполо“ за најбоље студентско радиофонско остварење уручена је Наташи Јевтић, студенткињи Академије уметности у Новом Саду за дело “Sol Invictus”, којој је уз Повељу Радио Београда 2 припало и 1.000 евра из Фонда „Неда Деполо“.

Другу и трећу награду добили су студенти докторских студија композиције Факултета музичке уметности у Београду, Олга Јанковић за дело „Уробор“ и Матија Анђелковић, за остварење „Маска црвене смрти – Афтерпарти“.

Њима је награде уручила председница овогодишњег жирија, редитељка и професорка Факултета драмских уметности Ивана Вујић Коминац.

После свечаности у Каменој сали, сви добитници награде „Неда Деполо“ били су гости у Студију 2, а са њима је разговарала Весна Перић, одговорна уредница Редакције Драмског програма Радио Београда.

Водитељ програма у Каменој сали програма био је Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара