Читај ми!

Еколошки магазин

Природа и уметност

У Градској галерији Културног центра Град, отворена је изложба “Природа и Уметност” (“Nature and Art), као део програма Недеље посвећене климатским променама. Изложба окупља групу уметника инспирисаних природом и њеним ресурсима, посвећених истраживању могућности које природни елементи пружају и различитим начинима на које их могу користити у својим уметничким пројектима истиче кустоскиња и уметничка директорка КЦ град Људмила Стратимировић.

Ниш је један од првих градова у Србији који је добио своју кишну башту – урбану зелену површину која ће допринети смањењу последица обилних киша, поплава и појава клизишта у урбаним срединама. Миљана Медаров Вујаклија шефица одсека за мониторинг Градске управе за грађевинарство говориће о предностима ове самоодрживе мини оазе у градском језгру Ниша.

У Борчи, у улици Културе налази се „Соларни културни центар", "смарт" кућа и еко двориштанце. На крову паметне куће су соларни панели и користи се енергија сунца, а ту је и соларни пуњач за електрични аутомобил.
Гост емисије је Никола Буљ, оснивач Соларног културног центра "Еко двориштанце".

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије