Читај ми!

Даблин и Токио

Иља Мусулин и Сања Трајковић

Овонедељна епизода Бескрајног плавог круга води нас у Јапан. Гост студија Другог програма Радио Београда је Иља Мусулин, дописник РТС-а. Наш саговорник је од малена осећао афинитете према земљи Излазећег сунца, тренирао је јапанску традиционалну вештину мачевања - кендо, а потом се заинтересовао за културу и историју Јапана. Завршио је Филолошки факултет у Београду и добио стипендију за даљи наставак студија у Токију. Сада се бави послом преводиоца, предаје на Универзитетима у Јапану и стручњак је за источну Азију. Написао је три књиге посвећене овој земљи - „Књига о Јапану", „Јапан изнутра" и „Фасцинантни Јапан".

Данашње издање прилика је да упознате Сању Трајковић која звуком путује из Даблина. Сања је шеф одељења за протеомику и аналитичке науке у Нуритасу, фирми која се бави здравственим изазовима у данашњем свету. Као што и сама каже, увек је била „штребер" и знала је да ће се у будућности бавити науком. На Универзитету у Кентакију завршила је докторат. Предавала је на Универзитету, радила је на ВМА, а тренутно живи у Ирској где се бави научним истраживањима. За емисију Бескрајни плави круг говори о свом раду, али и животу у иностранству.

Аутор емисије: Милан Стокановић

(реприза)   

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво