Читај ми!

Непал

Какве год напоре изискивало кружно путовање Анапурном, оно је, по сведочењима оних који су тамо били, вредно сваког труда.

Од раскошне Покаре, на обали језера, путује се долинама које постају све уже и самотније како расте надморска висина а смањују се температура и величина стабала крај којих се пролази. Сваког дана огромни планински врхови постају све ближи и ближи, као да се увијају око мајушних насеобина у којима се куће само неким чудом држе на окупу.

Призори који се могу видети уз пут ексклузивно су непалски. Колоне сивих магараца вијугају дуж узаних стаза уклесаних у стене, свака животиња украшена је уздама јарких боја и звонима дубоког звука. Као да један исти сељак иде уз сваку од тих колона: увек мршав, са дрвеним штапом којим, уз понеки гласни повик, тера животиње.

У данашњем Путу свиле кренућемо у кружни обилазак Анапурне у друштву непалског музичара Бишвоа Шакија.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије