Читај ми!

БИТЕФ 2023.

59. Фестивал "Јоаким Вујић" у новом термину у Народном позоришту Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић" у Зајечару, Народно позориште Сомбор - 31. Позоришни маратон под слоганом "Ко воли позориште?", Сенћанско мађарско камерно позориште - Први showcase фестивал

У емисији Маске чућете извештај са прве конференције за новинаре поводом 57. Битефа, која је одржана у Скупштини града Београда. На којој је представљен концепт, селекција и визуелни идентитет фестивала.

Заједница професионалних позоришта Србије, утврдила је нови термин одржавања 59. Фестивала "Јоаким Вујић", фестивал ће трајати од 8. до 15. јуна 2023. године у позоришту Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић" у Зајечару. Публика ће видети седам представа. Шта нас све очекује на овом фестивалу, чућете у Маскама од  Директора зајечарског позоришта Владимира Ђуричића.

У Народном позоришту Сомбор, у току је 31 Позоришни маратон под слоганом „Ко воли позориште?".

За четири фестивалска дана биће одржано 14 позоришних представа од којих су две позоришне представе за најмлађу публику. У Сомбору ће бити одигране најатрактивније представе позоришта из Србије, као и позоришних кућа из региона а биће одржана и трибина „Седам врста љубави" чућемо Бојану Ковачевић, директорку Народног позоришта Сомбор.

Сенћанско мађарско камерно позориште и његова партнерска позоришна организација „Новем" у периоду од 08.06.-10.06.2023. одржаваће свој први showcase фестивал. Представе на фестивалу рођене су у периоду између 2021-2023, али их је до сада публика ретко могла видети. Све одабране продукције биће представљене фестивалској публици у новој, обновљеној верзији, и биће титловане на српски језик. Гошћа Маски је и позоришна критичарка Наташа Гвозденовић која ће нам дочарати шта ће се све дешавати у Сенти.

На Стеријином позорју упознали смо директорку позоришта у Копру, Катју Пеган. Ово позориште је познато по многим копродукцијама, не само између словеначких позоришта већ и са позориштима са простора некадашње Југославије. 

Емисију припрема и води Соња Тодоровић Шегрт.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво