Читај ми!

Два омажа: Џеваду Карахасану и Марку Сосичу

Саговорници: Алмир Башовић, Милан Трипковић, Невен Ушумовић

Половином маја преминуо је један од водећих постјугословенских и босанскохерцеговачких писаца Џевад Карахасан (1953‒2023), професор Универзитета у Сарајеву, гостујући професор на више универзитета у Аустрији и Немачкој, драмски писац, есејиста и академик.

О вишестраном опусу Џевада Карахасана говоре: Алмир Башовић, професор Универзитета у Сарајеву и вишегодишњи асистент Џевада Карахасана и Милан Трипковић, уредник издавачке куће „Булевар букс” из Новог Сада, која је у Србији објављивала дела Џевада Карахасана.

Чућемо и фрагмент разговора који смо за ову емисију прошле године водили са Џевадом Карахасаном поводом његовог романа „Увод у лебдење”, као и још неке издаваче и познаваоце његовог дела.

Други омаж у емисији биће посвећен Марку Сосичу (1958‒2021), словеначком аутору из Трста, а поводом новог, тројезичног издања његове приче „До последњег имена”.

Наш саговорник је уредник тог издања Невен Ушумовић, писац, преводилац и директор библиотеке у Умагу.

Такође ћемо чути фрагмент разговора који смо пре десетак година водили са Марком Сосичем поводом српског издања његовог романа „Балерина, балерина”.

Уредник и водитељ емисије: Саша Ћирић



 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво