Читај ми!

Индијом, пешице

У данашњем издању, од Kерале до Kалкуте у Индији, уз музичку пратњу двоје реномираних индијских уметника, певачице Каушики и гитаристе Дебашиша Батачарје.

Постоји један инхерентан парадокс у реченици „проналажење мира у Индији". Осим ове земље, само неколико места на свету има то перманентно стање гунгуле, које је сер Кенет Галбрајт уверљиво осликао као „функционалну анархију". Када се сједине пиштање труба из аутомобила и камиона са одјецима звона на храмовима, крештањем поквареног разгласа и френетичном активношћу индијског уличног живота, тешко је замислити зашто би ико кренуо у Индију да нађе мир. Па ипак, хиљаде људи то чини, одлазећи у Индију у некаквој врсти ходочашћа, трагајући за оним што би се могло назвати „умирењем ума".

У данашњем Путу свиле и ми ћемо покушати да упознамо Индију на такав начин, пратећи путника који је деоницу од Kерале до Kалкуте прешао - пешице.  Музичку пратњу пружиће нам двоје реномираних индијских уметника,  певачица Kаушики Чакрабарти и гитариста Дебашиш Батачарја.

Аутор емисије је Ивана Kомадина 

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије